Wat doe je als je de opdracht krijgt een groepsfoto te schieten? Knip en plak je wat pasfoto’s naast elkaar? Of doe je wat spannenders?

Voor het plaatsen van een ‘passende’ foto in een door ons als team geproduceerd tijdschrift waarbij ik verantwoordelijk was voor alle fotografie, heb ik uiteindelijk besloten niet een standaard “van de voeten uit” foto van ons allen als net aangestelde ministers naast elkaar te plaatsen, nee het moest een beetje leven. De doelgroep van het magazine was een groep jonge mensen die zeker ‘gewend’ was aan andere perspectieven naast de ge-ijkte norm.

De uiteindelijke foto’s zijn geschoten met iedereen hetzelfde gepositioneerd voor een witte muur met natuurlijk licht van boven en schuin van voren(vanaf het onderwerp gezien) ter oplichting van de schaduwen heb ik gebruikt gemaakt van een groot stuk karton om de ruimte onder de kaaklijn op te lichten. Uiteindelijk heb ik iedereen gesplitst en samengevoegd met een teamlid, we werkten tenslotte als team! Ik ben positief over het uiteindelijke resultaat.

Wat vinden jullie?
portraits

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.