Het maken van content voor de Kookwinkel kan op vele verschillende manieren, omdat het niet alleen om de producten gaat maar ook wat de mogelijkheden ervan zijn hebben we een redelijk luguber item gemaakt.

Voor het blog van Oldenhof hebben we het villen en bereiden van een wilde gans beschreven. Als durfal heb ik zelf het voortouw genomen in het vil proces. Met alleen enkele aanwijzingen van de leverancier en wat kleine kennis lukte het toch beter dan verwacht om het vlees te scheiden van organen botten en veren. Veel veren!

Het eindresultaat mag er zijn. het blogbericht geeft een inzage in een opmerkelijk ritueel en de fotos dragen hier goed aan bij.
Eenmaal bereid en wel heb ik gekozen om een frontaal shot te fabriceren voor het blogbericht en mogelijk andere doeleinden. Het was een goede middag arbeid met resultaat:

Foto door Joeri van Veen
Gans geserveerd aan tafel

Alle foto’s zijn overigens geschoten door oud collega en vriend Joeri van Veen

Join the Conversation

1 Comment

  1. Leuk om hier terug te lezen. Dat was zeker een goede middag! Uw idee van de eindfoto werkte inderdaad uitstekend, het is nog steeds een prettige foto die ook de overheerlijke smaak van de gans in herinnering roept (bij mij in ieder geval).

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.