Leven in een huis, leven op een plek waar je je veilig voelt en waar je rekent toch wel zeker de komende paar jaar te kunnen leven. Wat nu als je die garantie niet hebt? Als je huis gesloopt wordt omdat een bedrijf besloten heeft de grond waar jij leeft te gebruiken om hun zoveelste winkelcentrum of fabriek te gaan bouwen.


Klinkt niet echt prettig? In veel ontwikkelingslanden de normaalste zaak van de wereld. de “Rock Foundation” is een christelijke organisatie die opkomt voor mensen in deze situatie. Voor hen heb ik van drie projecten foto’s gemaakt;

  • Een ‘site’ waar mensen gedropt waren, in de moesson tijd loopt deze echter onder.
  • Een dorpje naast een vuilnisbelt waar men voor enkele ‘dollarcents’ per dag afval ‘ mag rapen’.
  • Een dorp tientallen kilometers van de oorspronkelijke woonplek, compleet uitgedroogd in de hitte en zonder drinkwater of mogelijkheid gewassen te groeien.

Vuilnisbelt dorp

Het ‘moesson’ palen dorp

Oudong, ver van alles vandaan

Van deze projecten heb ik foto’s gemaakt die in mailings, social media en events gebruikt worden voor fundraising. Voor mij ging het vooral om het documenteren van hoe weinig deze mensen hebben en hoeveel ze hebben moeten doorstaan.

Brett is de eigenaar van de NGO, via-via leerde ik hem kennen. Ik vroeg hem of ik mee kon zijn projecten bezichtigen in ruil voor de moeite, tijd en brandstof kwamen we overeen dat ik mijn foto’s ter beschikking zou stellen voor de organisatie.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.