Een team presenteert in persoon natuurlijk herkenbaar maar wanneer documentatie alleen bij opdrachtgevers beland is dat ook zo ‘onpersoonlijk’ met dit in het achterhoofd heb ik besloten een teamfoto te maken in de ‘strobist’ style.

Het maken van foto’s op deze manier maakt de belichte onderwerpen los van de achtergrond of creeĆ«rt een ‘surrieeĆ«le look’ hiervoor heb ik gekozen om ons team vast te leggen op een net iets andere manier dan gebruikelijk.
teamfoto Merel en Rebecca

Compositie en licht

Met Strobist fotografie kun je het natuurlijke licht overstemmen met de eigen (vaak opzet) flits. Natuurlijk zijn er vele verschillende mogelijkheden maar dit was de vooraf de bedachte stijl. Bij het opzetten van Strobist shoots gebruik je de flitser vaak los van de camera (ofwel off-shoe). Ik ben gaan spelen met de hoeveelheid licht die ik ‘tegenover’ de natuurlijke lichtbron zette. Ik wilde een lange schaduw van het onderwerp zelf over 2/3e van het beeld naar de achtergrond doen lopen. (Gulden snede regel)

Voorbeelden

  • Er zijn enkele bekende voorbeelden van Strobist fotografie, natuurlijk die van Erwin Olaf. Hij past dit erg smaakvol toe en weet boeiende beelden te maken, ook zonder deze techniek. Zijn veelal ‘aanstootgevende onderwerpen’ weet hij zo fascinerend vast te leggen.
   Dave hill is misschien het meest bekend om zijn stijl van de nabewerking waarin hij de huid glad strijkt en het licht heel ‘mooi’ weet te presenteren door goed gebruik te maken van (vaak vele) off-shoe flitsers.
 • Dave Hill

  Als jullie nog meer Strobist guru’s kennen mag je die aandragen dan zal ik ze plaatsen!

  Bezoek Merel Grim haar Portfolio hier.

  Join the Conversation

  1 Comment

  Leave a comment

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.